CANTIC

Español Coll, Francisco, 1907-1999

Español Coll, Francesc

Valls , 1907 - Barcelona , 1999
Camp d'activitat: Entomologia

Vinculació amb el Museu

El 1932 succeeix Ascensi Codina com a conservador de la Secció d'Entomologia del Museu, càrrec que exercirà fins a 1977. Serà una figura cabdal en el desenvolupament de les col·leccions de coleòpters. Les seves principals línies d'estudi seran els anòbids, els tenebriònids i els coleòpters cavernícoles. Serà director del Museu de Zoolgia fins el 1978.

Referències bibliogràfiques

Mateu, Joaquim. Francesc Español i l'entomologia sahariana. Quaderns de Vilaniu, 14 (1988).

Escolà, Olaguer. Francesc Español i el Museu de Zoologia de Barcelona. Quaderns de Vilaniu, 14 (1988).

Cerca

Fitxes

 • Barre de Flandes y Díaz de Manso, Agustín de la

  L'any 1889 el Baró de la Barre, ministre espanyol a Colòmbia, va fer donació al Museu d'una col·lecció d'aus de Colòmbia.

 • Bech i Taberner, Miquel

  La col·lecció malacològica reunida per Miquel Bech va ser donada al museu per part de la seva vídua Francesca Pipó, l'any 2008. Miquel Bech va ser durant molts anys un actiu col·laborador del museu.

 • Bofill i Poch, Artur

  Exercí de director del Museu Martorell entre 1891 i 1920. En jubilar-se del càrrec, cedí les seves col·leccions personals al Museu, i continuà desenvolupant la seva activitat científica com a regent de la secció de malacologia.

 • Giner Marí, José

  La col·lecció de mol·luscs reunida per José Giner Marí, malacòleg valencià, establert a Sant Agustí, Eivissa, va ser adquirida pel Museu per compra el 1932, juntament amb 46 llibres i fulletons.