Briozous

Benvinguts a la col·lecció de referència de briozous de la Mediterrània.

La identificació d'espècies és un repte clau per la recerca i la gestió de la mar (és fonamental per als esforços de monitoratge i conservació). No obstant això, hi ha pocs taxònoms experts, i en particular per aquest grup, els briozous. Les col·leccions de referència són el resultat de diversos anys de treball en un taxó particular. En aquest cas, la col·lecció de briozous de la Mediterrània s'ha anat acumulant al llarg dels anys a partir de diversos projectes de recerca sobre els invertebrats marins. Aquests projectes han generat una gran quantitat de mostres que després d'haver estat processades (les mostres es recullen i són identificades) han quedat en un prestatge. El nostre objectiu és convertir aquest treball i coneixement en una col·lecció de referència útil, que pugui ser utilitzada per altres persones a través de les plataformes tecnològiques actuals. La col·lecció inclou més de 200 espècies de la Mediterrània Occidental. Cada espècie es presenta amb un conjunt detallat d'imatges de SEM que mostren els trets més característics, la ubicació geogràfica de la recol·lecció, la informació ecològica relacionada i la bibliografia rellevant i enllaços associats.

Llegir-ne més

Cerca

Fitxes

 • Reptadeonella violacea (Johnston, 1847)

  Hayward, Peter J. & McKinney, Frank K., 2002. Northern Adriatic Bryozoa from the vicinity of Rovinj, Croatia. Bulletin of the American Museum of Natural History 270: 1-139.

 • Gregarinidra gregaria (Heller, 1867) 

  Zabala, M., & Maluquer, P., 1988. Illustrated keys for the classification of Mediterranean Bryozoa. Treballs del Museu de Zoologia, Barcelona, 4: 1-294.

 • Palmiskenea gautieri Madurell, Zabala, Domínguez-Carrió & Gili, 2013

  Madurell, T., Zabala, Mikel, Dominguez-Carrió, C. & Gili, J.M., 2013. Bryozoan faunal composition and community structure from the continental shelf off Cap de Creus (Northwestern Mediterranean). Journal of Sea Research, 83: 123-126

 • Rhynchozoon rosae Souto, Reverter-Gil & Fernández-Pulpeiro, 2010

  Souto, Javier, Reverter Gil, Oscar & Fernández Pulpeiro, Eugenio, 2010. Gymnolaemate bryozoans from the Algarve (southern Portugal): new species and biogeographical considerations. Journal of the Marine Biological Association of the United Kingdom, 90 (7), 1417-1439.