Georeferenciació

La plataforma del museu per a treballs en cartografia i georeferenciació

La cartografia està present en gairebé tots els àmbits d'activitat del museu: col·leccions, recerca, publicacions, exposicions, etc. GeoRef és el recurs desenvolupat per donar suport a les necessitats d'indexar i reconèixer recursos cartogràfics útils pels projectes del museu.

Un projecte especialment actiu és la georeferenciació retroactiva de les mostres de col·leccions. En l'actualitat la immensa majoria de mostres de col·leccions al museu són anteriors a la generalització del posicionament per satèl·lit i tenen assignada una referència del lloc de recol·lecció basada només en les dades textuals de les etiquetes. Convertir topònims i descripcions de posicionament respecte topònims en un punt de coordenades sobre un mapa és l'acció de qualitat que definim com a georeferenciació.

Desar la traça d'aquestes estimacions de georeferenciació garanteix la coherència entre si de les dades de localització de les mostres de col·leccions i eventualment permet revisar la qualitat de la pròpia georeferenciació. La georeferenciació de col·leccions és un projecte capital a GeoRef.