Referències d'autoritats

Aguilar-Amat i Banús, Joan Baptista d'

Barcelona , 19/09/1882 - Barcelona , 1936
Camp d'activitat: Malacologia | Mastozoologia
Funció principal: Donador

Vinculació amb el Museu

El 1918, essent naturalista agregat del Museu, va fer donació de la seva col·lecció malacològica personal, juntament amb una modesta col·lecció de petits mamífers. El 1920 va succeí a Artur Bofill i Poch com a director del Museu de Biologia, i el 1929, com a regent de malacologia. Al llarg de la seva vinculació al Museu, va participar en nombroses campanyes de recol·lecció arreu de Catalunya, al nord d'Àfrica i a l'Indoxina francesa. La seva intensa activitat de reordenació i determinació d'espècimens queda reflectida en les nombroses etiquetes que reporten la seva cal·ligrafia.

Publicacions

Traduccions/traducciones/translations

Chwolson, O.D., 1916. Tratado de Física. Trad. Aguilar-Amat,Juan B. d' & Feliu, Francisco de P. Editorial Feliu y Susanna, Barcelona.
Chwolson, O.D., 1920. T
ratado de electricidad. Trad. Aguilar-Amat, Juan B. d'. Editorial Feliu y Susanna, Barcelona.

Referències bibliogràfiques

Camarasa, Josep M. Repertori de naturalistes catalans (i no catalans que hagin treballat als Països catalans).

Nos, Rosario. D. Juan Bautista de Aguilar-Amat y Banús. Miscel·lània Zoològica, 1(4, 1961): 147-150. http://www.raco.cat/index.php/Mzoologica/article/view/92839/

Aguilar-Amat Castillo, Anna. “Reconstrucció d´un viatge a la Cotxinxina” (p. 73). In: Uribe, Francesc (ed.). Exploradors: aventura i biodiversitat. Barcelona: Bosch Editor, 2009.

Cerca

Fitxes