Referències d'autoritats

Zariquiey i Cenarro, Ricard

Caparroso, Navarra , 1870 - Barcelona , 1943
Camp d'activitat: Entomologia

Vinculació amb el Museu

Cedí part de les seves col·leccions de coleòpters hipogeus, himenòpters i crustacis al Museu. Part de les seves recol·leccions arribaren al Museu a través de les aportacions fetes pel seu fill, Ricard Zariquiey i Álvarez.

Notes històriques/biogràfiques

Inicià ocupant-se de coleòpters hipogeus, i seguí amb els himenòpters (1913-1927). Més endavant es decantà pels aràcnids i els peixos d'aigua dolça, i partir del 1930, pels crustàcis decàpodes marins.

Referències bibliogràfiques

"Activitats científiques i culturals (1963)" [document d'arxiu], Arxiu Històric del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Fons: Junta de de Ciències Naturals. id1280.

Español, Francesc. Ricardo Zariquiey Cenarro 1870-1943 (nota necrológica). Graellsia. 2, 1 (1944):27-31.

Cerca

Fitxes

 • Barre de Flandes y Díaz de Manso, Agustín de la

  L'any 1889 el Baró de la Barre, ministre espanyol a Colòmbia, va fer donació al Museu d'una col·lecció d'aus de Colòmbia.

 • Giner Marí, José

  La col·lecció de mol·luscs reunida per José Giner Marí, malacòleg valencià, establert a Sant Agustí, Eivissa, va ser adquirida pel Museu per compra el 1932, juntament amb 46 llibres i fulletons.

 • Juncadella Vidal-Ribas, Emili

  Promotor de l'expedició del Museu a l'Indoxina francesa el 1929, en la que va ser acompanyat per Aguilar-Amat. Recol·lector d'espècimens zoològics.

 • Masferrer i Rierola, Marià

  Ajudant del laboratori de preparació i taxidèrmia des de l'abril de 1888.