CANTIC

Navás, Longinos, 1858-1939

Catàlog d'Autoritats CSIC

Navás, Longinos (1858-1938)

Navàs Ferrer, Longí

Cabassers, Priorat , 1858 - Girona , 1938
Camp d'activitat: Entomologia

Vinculació amb el Museu

El 1917 ja trobem notícia d'una petita col·lecció de tipus de neuròpters cedida per Navàs al Museu, probablement fruit de les col·laboracions i amistat entre aquest naturalista i Ascensi Codina. El 1932 donà la seva col·lecció de neuròpters al Museu. El trasllat de la col·lecció, interromput el 1936 per culpa de la guerra, es va completar el maig de 1976.

Referències bibliogràfiques

Guia de les instal·lacions i serveis a cárrec de la Junta. Barcelona: Parc de Barcelona, 1917.

Cerca

Fitxes

 • Barre de Flandes y Díaz de Manso, Agustín de la

  L'any 1889 el Baró de la Barre, ministre espanyol a Colòmbia, va fer donació al Museu d'una col·lecció d'aus de Colòmbia.

 • Giner Marí, José

  La col·lecció de mol·luscs reunida per José Giner Marí, malacòleg valencià, establert a Sant Agustí, Eivissa, va ser adquirida pel Museu per compra el 1932, juntament amb 46 llibres i fulletons.

 • Almera i Comas, Jaume

  La relació del Museu Martorell amb el Dr. Almera s’inicià a la Junta de Ciències Naturals, de la qual Almera formà part com a vocal des de 1893. El Dr. Faura i Sans el va substituir en la confecció del Mapa Geològic i Topogràfic de Catalunya de la província de Barcelona, les col·leccions del qual van arribar, a partir de 1918, al Museu Martorell quan se’n feu càrrec el Dr. Faura.

 • Faura i Sans, Marià

  A partir de 1917 s’encarrega de la direcció del Servei del Mapa Geològic de Catalunya, la qual cosa el relacionà directament amb el Museu Martorell i el Museu de Catalunya quan la Mancomunitat va passar aquest servei a la Junta de Ciències Naturals. De 1919 a 1921 fou regent de Paleontologia del Museu de Ciències Naturals, regència que es va desvincular del mapa el 1923 i de la qual es va fer càrrec el Dr. Marcet Riba. El Museu Martorell conserva exemplars procedents de la confecció del Mapa Geològic i fòssils recol·lectats durant algunes de les seves excavacions, com l’Elephas de Pedralbes.