Juncadella Vidal-Ribas, Emili

Barcelona , 1885 - Barcelona , 1936
Camp d'activitat: Zoologia

Vinculació amb el Museu

Promotor de l'expedició del Museu a l'Indoxina francesa el 1929, en la que va ser acompanyat per Aguilar-Amat. Recol·lector d'espècimens zoològics.

Referències bibliogràfiques

Vilaseca Basco, David. Emili Juncadella: aventures d'un burgès als Pirineus. Barcelona: Cossetània, 2004.

Aguilar-Amat Castillo, Anna. Reconstrucció d´un viatge a la Cotxinxina (p. 73). In: Uribe, Francesc (ed.). Exploradors: aventura i biodiversitat. Barcelona: Bosch Editor, 2009.

J. Julià, S. J. Emili Juncadella i Vidal-Ribas (1887-1936). Butlletí de la Institució Catalana d'Història Natural, 37(1949):122. http://www.raco.cat/index.php/ButlletiICHN/article/view/232846

Cerca

Fitxes

 • Barre de Flandes y Díaz de Manso, Agustín de la

  L'any 1889 el Baró de la Barre, ministre espanyol a Colòmbia, va fer donació al Museu d'una col·lecció d'aus de Colòmbia.

 • Giner Marí, José

  La col·lecció de mol·luscs reunida per José Giner Marí, malacòleg valencià, establert a Sant Agustí, Eivissa, va ser adquirida pel Museu per compra el 1932, juntament amb 46 llibres i fulletons.

 • Almera i Comas, Jaume

  La relació del Museu Martorell amb el Dr. Almera s’inicià a la Junta de Ciències Naturals, de la qual Almera formà part com a vocal des de 1893. El Dr. Faura i Sans el va substituir en la confecció del Mapa Geològic i Topogràfic de Catalunya de la província de Barcelona, les col·leccions del qual van arribar, a partir de 1918, al Museu Martorell quan se’n feu càrrec el Dr. Faura.

 • Faura i Sans, Marià

  A partir de 1917 s’encarrega de la direcció del Servei del Mapa Geològic de Catalunya, la qual cosa el relacionà directament amb el Museu Martorell i el Museu de Catalunya quan la Mancomunitat va passar aquest servei a la Junta de Ciències Naturals. De 1919 a 1921 fou regent de Paleontologia del Museu de Ciències Naturals, regència que es va desvincular del mapa el 1923 i de la qual es va fer càrrec el Dr. Marcet Riba. El Museu Martorell conserva exemplars procedents de la confecció del Mapa Geològic i fòssils recol·lectats durant algunes de les seves excavacions, com l’Elephas de Pedralbes.