Cabrera Latorre, Ángel

Madrid , 19/2/1879 - La Plata, Argentina , 08/07/1960
Camp d'activitat: Mastozoologia | Paleontologia

Vinculació amb el Museu

A la col·lecció de vertebrats es conserven alguns exemplars de petits mamífers recol·lectats per ell els anys 1911, 1912 i 1917.  

Notes històriques/biogràfiques

Zoòleg, fill de Joan Baptista Cabrera i Ibarz, dirigent protestant valencià, més tard naturalitzat argentí. Especialista en mamífers, treballà al Museo Nacional de Ciencias Naturales de Madrid (1902-25) i al Museo de la Plata com a cap del departament de paleontologia (1925). És autor de Fauna Ibérica. Mamíferos (1914), Los mamíferos de Marruecos (1932), Mamíferos sudamericanos (en col·laboració amb José Yepes, 1943) i Caballos de América (1945). 

 

Referències bibliogràfiques

Gran Enciclopèdia Catalana. Ángel Cabrera Latorre. <https://www.enciclopedia.cat/ec-gec-0013224.xml> [consulta: 20 d’abril de 2020].

Biografías MNCN. Ángel Cabrera Latorre. <http://www.mcnbiografias.com/app-bio/do/show?key=cabrera-latorre-angel>

Real Academia de Historia. Ángel Cabrera Latorre. <http://dbe.rah.es/biografias/9710/angel-cabrera-latorre>.

Cerca

Fitxes

 • Barre de Flandes y Díaz de Manso, Agustín de la

  L'any 1889 el Baró de la Barre, ministre espanyol a Colòmbia, va fer donació al Museu d'una col·lecció d'aus de Colòmbia.

 • Giner Marí, José

  La col·lecció de mol·luscs reunida per José Giner Marí, malacòleg valencià, establert a Sant Agustí, Eivissa, va ser adquirida pel Museu per compra el 1932, juntament amb 46 llibres i fulletons.

 • Almera i Comas, Jaume

  La relació del Museu Martorell amb el Dr. Almera s’inicià a la Junta de Ciències Naturals, de la qual Almera formà part com a vocal des de 1893. El Dr. Faura i Sans el va substituir en la confecció del Mapa Geològic i Topogràfic de Catalunya de la província de Barcelona, les col·leccions del qual van arribar, a partir de 1918, al Museu Martorell quan se’n feu càrrec el Dr. Faura.

 • Faura i Sans, Marià

  A partir de 1917 s’encarrega de la direcció del Servei del Mapa Geològic de Catalunya, la qual cosa el relacionà directament amb el Museu Martorell i el Museu de Catalunya quan la Mancomunitat va passar aquest servei a la Junta de Ciències Naturals. De 1919 a 1921 fou regent de Paleontologia del Museu de Ciències Naturals, regència que es va desvincular del mapa el 1923 i de la qual es va fer càrrec el Dr. Marcet Riba. El Museu Martorell conserva exemplars procedents de la confecció del Mapa Geològic i fòssils recol·lectats durant algunes de les seves excavacions, com l’Elephas de Pedralbes.