Guia de fons i col·leccions


Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Departament de mineralogia

Nom Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Nom de les subunitats Departament de mineralogia
Acrònim MCNB-MGB-MIN
Tipus d'institució Museum
Descripció La col·lecció de mineralogia és una de les més completes d'Espanya i conserva prop de 14.000 exemplars.

Creada a partir de les col·leccions de Manuel Martorell i dels exemplars de l'Exposició Universal de 1888, s'ha anat enriquint amb un seguit de col·leccions d'importància diversa, entre les quals destaquen les de Lluís Marià Vidal, la de la Reial Acadèmia de Ciències de Barcelona i la de Baltasar Serradell.

La darrera gran aportació, la col·lecció Josep Cervelló Bach, d'uns 3.000 exemplars, va ser adquirida l'any 1979 i va incrementar considerablement la vàlua del fons amb alguns dels exemplars actualment més representatius de la institució.

En els darrers anys ha incorporat la col·lecció Bagué-Serrano, de gemmes de la península Ibèrica, i la col·lecció Gavilán.

Ha anat adquirint especial importància la col·lecció de micromuntatges, que s'espera que esdevingui el referent de la secció i per a la qual s'ha creat un espai específic de reserva i estudi.

Per a la classificació de la col·lecció general se segueix la sistemàtica de Nickel-Strunz (2002), mentre que per a la col·lecció de micromuntatges aquesta es simultanieja amb la sistemàtica de Weiss, molt més dinàmica i actualitzada constantment.
Adreça Parc de la Ciutadella
Codi postal 08003
Ciutat Barcelona
Estat/regió Catalunya
País Spain
Telèfon +34 93 256 22 22
Fax +34 310 49 99
Correu electrònic museuciencies@bcn.cat
Logo
Pàgina web hhttp://museuciencies.cat/en/area-cientifica/departaments-cientifics/mineralogia/