Guia de fons i col·leccions


Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Mediateca

Nom Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Nom de les subunitats Mediateca
Tipus d'institució Library
Descripció D'accés lliure i separada del vestíbul per una paret de vidre, la nova mediateca és un espai de 95 metres quadrats destinat a la divulgació de totes les disciplines de les ciències naturals. Amb aquest nou equipament el Museu posa a l'abast de tots els públics,un extens arxiu digital que inclou documents sonors i audiovisuals i també llibres de divulgació relacionats amb la biodiversitat i geodiversitat del planeta. La novetat que presenta aquest nou servei és que per primer cop posa a disposició dels usuaris l'única base de dades pública de sons d'animals i paisatges sonors que hi ha a Catalunya, la Fonoteca Natura Sonora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

La Mediateca forma part del Centre de documentació del Museu. És un espai sense divisions interiors que disposa d'una zona de visionament equipada amb ordinadors i una zona de lectura. L'usuari podrà consultar el Catàleg de la Mediateca i endur-se una còpia dels documents en préstec. Una gran prestatgeria d'autoservei i un magatzem completen aquest centre de divulgació que inicia la seva trajectòria amb l'adquisició de 3.500 documents entre els quals hi ha llibres, audiovisuals, mapes, jocs interactius i subscripcions a revistes.

A partir de la col·lecció de la Fonoteca Natura Sonora, que inclou 2.000 documents sonors que representen 80.000 sons d'animals i hàbitats del planeta, la Mediateca del Museu ofereix Sons a la Carta, un servei únic i innovador. Es tracta d'una aplicació informàtica que permet accedir a diversos sons cercant-los a partir de criteris com espècie, hàbitat o localització geogràfica. D'una manera molt precisa i concreta, els usuaris que ho desitgin tindran la possibilitat de sentir el so d'una puput a les nits d'estiu, el brogit d'una tempesta tropical o el cant de diversos ocells nocturns.
Adreça Plaça Leonardo da Vinci, 4-5
Codi postal E-08019
Ciutat Barcelona
País Spain
Telèfon +34 93 256 60 15
Correu electrònic mediatecanat@bcn.cat