Guia de fons i col·leccions


Col·lecció CAIB

Nom Col·lecció CAIB
Citeu com BGJBB CAIB
Descripció La Conselleria d' Agricultura, Medi Ambient i Territori de les Illes Balears promou projectes de restauració i regeneració de masses forestals així com plans de conservació de la flora del territori Balear. En aquest context; un dels objectius prioritaris en la conservació de la flora del territori és conservar llavors almenys en 3 bancs de germoplasma. Per aquesta raó el Banc de Germoplasma del Jardí Botànic de Barcelona té una col·lecció de llavors de dipòsit procedent del servei de protecció d' espècies de la Conselleria d' Agricultura, Medi Ambient i Territori de les Illes Balears.
Procedència La col·lecció prové del territori balear; 43 lots de llavors de 10 tàxons recol·lectades entre 2007-2010 i 19 lots de 17 tàxons recol·lectats entre 2008-2011.
Regnes Plantae
Abast taxonòmic Apium bermejoi, L.Llorens, Euphorbia margalidiana Kuhbier & Lewej., Limonium, Medicago citrina (Font Quer) Greuter, Silene cambessedesii Boiss. & Reut.
Abast geoespacial Illes Balears
Recol·lectors Calvo, Jorge
Cardona, Carles
Cursach, Joana
Fraga, Pere
Manzano, Xavier
Tena, David
Tipus de col·lecció Living
Propòsit primari Research
Conté espècimens tipus No
Criteri d'agrupament Repository
Estat de desenvolupament Active growth
Extensió de la col·lecció 25 espècies, 62 lots
Estat de documentació Tots els lots de la col·lecció han passat el procès de preparació i conservació. El 100% dels exemplars estan identificats a nivell d' espècie. El 100% dels lots estan georeferenciats.
Classe d'objectes llavors
Mètode de preservació Dried, Frozen
Preparació i conservació Neteja dels lots de llavors per tal de separar la llavor de la resta d' estructures de la planta o flor. Seguidament es pesa el lot, es deshidrata en una cambra de deshidratació amb silicagel i s' entuba en tubs hermètics. Una vegada acabat el procès es conserven al congelador a -18ºC.