Guia de fons i col·leccions


Col·lecció de llavors Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Nom Col·lecció de llavors Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
Citeu com BGJBB AESM
Descripció El Grup d' Investigació de Geobotànica i Cartografia de la Vegetació de la Universitat de Barcelona va posar en marxa l' any 2004 un projecte per a la creació d' un banc de llavors del Parc Nacional d' Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. L' objectiu principal és la conservació d' una part subtancial de la diversitat vegetal del Parc per temps indefinit, en un banc de germoplasma. El banc on es dipositen els lots és al Banc de Germoplasma del Jardí Botànic de Barcelona. Per a crear el banc, s' han seleccionat plantes que es consideren prioritàries dins del conjunt de la flora del Parc Nacional: endemismes, oròfits amb parea disjunta, plantes rares en general; etc. Cada mostra recol·lectada consta, en general, de més de 3.000 llavors, mínim establert en diversos programes de conservació com a genèticament prou divers.
Regnes Plantae
Abast taxonòmic Carex, Festuca, Luzula, Saxifraga, Veronica
Abast geoespacial Parc Nacional d' Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Lleida
Recol·lectors Blanco, JM
Carrillo, Empar
Guardiola, Moisés
Mercadé, A.
Ninot, Josep M
Petit, Albert
Pérez, Aaron
Tipus de col·lecció Living
Propòsit primari Research
Conté espècimens tipus No
Criteri d'agrupament Repository
Període de formació 2/08/2004-9/05/2011
Estat de desenvolupament Active growth
Extensió de la col·lecció 327 espècies, 505 lots
Estat de documentació Tots els lots de la col·lecció han passat el procès de preparació i conservació. El 100% dels exemplars estan identificats a nivell d' espècie. El 75,5% dels lots estan georeferenciats.
Classe d'objectes llavors
Mètode de preservació Dried, Frozen
Preparació i conservació Neteja dels lots de llavors per tal de separar la llavor de la resta d' estructures de la planta o flor. Seguidament es pesa el lot, es deshidrata en una cambra de deshidratació amb silicagel i s' entuba en tubs hermètics. Una vegada acabat el procès es conserven al congelador a -18ºC.
Institució Jardí Botànic de Barcelona - Banc de Germoplasma
Col·lecció mare Banc de Germoplasma del Jardí Botànic de Barcelona
Persones associades Miriam Aixart (Conservadora del Banc de Llavors),
Materials relacionats Projecte: Consolidació del Banc de llavors del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. http://www.ub.edu/geoveg/cat/projecte_fitxa.php?projecte=BALLAIG