Guia de fons i col·leccions


Institut Botànic de Barcelona - Biblioteca

Nom Institut Botànic de Barcelona
Nom de les subunitats Biblioteca
Acrònim B-IBB
Tipus d'institució Library
Descripció La Biblioteca de l'Institut Botànic de Barcelona presta suport documental a les activitats de recerca que es fan al centre. A més a més és una biblioteca oberta a tots els ciutadans interessats en la botànica i les matèries afins.

Data de 1937 i es va constituir dins l'antic institut creat per Pius Font i Quer, institut que va ser hereu del Departament de Botànica de l'antic Museu Martorell (avui Museu de Ciències Naturals).

La seva col·lecció fundacional té un gran valor. A més dels fons procedents del Departament de Botànica de l'antic Museu Martorell, incorpora importants fons bibliogràfics i col·leccions de referència sobre la flora del Mediterrani Occidental reunits per Font i Quer durant els seus treballs de recol·lecció per a la creació d'un gran herbari de flora ibèrica i del nord d'Àfrica.

El 1998, la biblioteca va passar a formar part de la Xarxa de Biblioteques del CSIC. El seu fons està compost per més de 8.500 monografies, aproximadament 1.400 títols de publicacions seriades, mapes i microfitxes.
Adreça Passeig del Migdia, s/n
Codi postal 08038
Ciutat Barcelona
Estat/regió Catalunya
País Spain
Telèfon +34 93 289 06 11
Fax +34 93 289 06 14
Correu electrònic biblioteca@ibb.csic.es
Logo
Pàgina web http://www.ibb.bcn-csic.es/biblioteca_cat.html