Catàleg 3D

Catàleg 3D

La major part del patrimoni de col·leccions del Museu de Ciències Naturals de Barcelona es troba conservat en magatzems, no exposat. Des dels departaments de col·leccions del Museu s'han generat diferents projectes per a mostrar aquest patrimoni ocult: bases de dades, imatges, fitxes, descripcions del fons, etc. 

El catàleg 3D recull un seguit d'imatges 3D creades a partir d'espècimens originals de les col·leccions, posant-les a l'abast de tothom. Les imatges 3D permeten una visualització completa dels elements. Es presenten acompanyades d'informació explicativa que les vincula al fons i a l'entorn natural en un sentit ampli. La visualització d'aquest patrimoni en aquest format en facilita un ús ampli, des de l'ús científic  passant per l´activitat docent fins a l'autoaprenentatge i el gaudi particular de qui hi estigui interessat. 

Aquest projecte vol apropar el fons patrimonial a la ciutadania acomplint una de les premisses bàsiques d'una col·lecció pública, que aquesta sigui accessible a la societat.