CAT | ENG

 

 

 NOVA PUBLICACIÓ DEL MUSEU: EXPLORADORS: AVENTURA I BIODIVERSITAT  

 

El museu acaba d'editar una nova publicació en format de llibre que acompanya la propera exposició temporal.

 

Aquest llibre, que porta el mateix títol que l'exposició, ha estat coeditat pel museu i Bosch Editor.

 

L'exploració naturalista i l'estudi de la biodiversitat són els elements que animen l'exposició del Museu de Ciències Naturals de Barcelona: Exploradors: aventura i biodiversitat, 2009-2010.

 

Destil·lat del procés museogràfic, aquest llibre combina opinions i sensacions d'experts en diverses disciplines que ens recorden que l'exploració és una cosa profundament humana, també animal. L'historiador Felipe Fernández-Armesto, el neuròleg Nolasc Acarín, el biòleg Josep-Maria Gili, el geògraf Josep Germain i la lingüista Anna Aguilar-Amat han explorat en els seu propi territori de coneixement i n'han tret un suggestiu botí intel·lectual.

 

  Resum de la publicació

 

 

 

 

 ENTREVISTA A LE MONDE: "BIODIVERSITÉ LE GRAND RETOUR DES NATURALISTES"  

 

Entrevista publicada al diari francès Le Monde (23 d'octubre de 2009) amb Philippe Bouchet i Olivier Pascal, investigadors del Museu d'Història Natural de Paris. El museu de Paris va iniciar l'any 2006 el programa Le planète revisité" (El planeta revisitat), un ambiciós pla de treball orientat a explorar els boscos de Moçambic i i el mar d'aigües fredes a l'extrem sud de Madagascar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Entrevista

 

 

CONFERÈNCIA SOBRE LA BIODIVERSITAT A XIPRE
Tindrà lloc a la ciutat de Làrnaca, els dies 3 i 4 de juny, organitzada per Intercollege-Larnaca i Amics de la Natura Xipre


Interessats/des: Contactar amb Lola Sánchez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


CONVOCAT EL 5è CONCURS DE FOTOGRAFIA INSTANTS DE LA NATURA
L'ADENC (Assosiació per a la defensa i l'Estudi de la Natura) i l'Obra Social Caixa Sabadell convoquen el 5è Concurs de fotografia Instants de Natura amb l'objectiu de fomentar el coneixement i l'estima de l'entorn natural, així com mostrar la riquesa de la biodiversitat dels Països Catalans.

Està adreçat a qualsevol persona aficionada o professional de la fotografia. La inscripció és gratuïta. El termini d'inscripció i de recepció de fotografies finalitza el dia 21 de març de 2010.

          UBICACIÓ: Parc de la Ciutadella, s/n       TELÈFON: 93 256 22 00       FAX: 93 319 93 12     EMAIL: museuciencies@bcn.cat