CAS | ENG

L’exploració és possible a diverses escales: des de l’observació de la Terra mitjançant satèl·lits fins a descobrir l’entorn local més immediat. Els objectius i els recursos necessaris per desplaçar-se són diferents, però l’actitud davant l’espai que es desitja explorar és similar.

La major part del treball de descoberta de la natura l’han fet exploradors locals en el seu entorn més proper, a la seva comarca, al seu país. La dedicació a un espai limitat i pròxim permet visitar-lo una vegada i l'altra al llarg del temps.

 

Distribució geogràfica A mitjana altitud Seccions i escorces Herbaris Quaderns d'observació Publicacions

A global change-induced biome shift in the Montseny mountains (NE Spain)
Josep Peñuelas and Martí Boada

Anotacions preses espontàniament al Montseny des de 1940 combinades amb dades de publicacions i fotografies més recents han permès detectar canvis en la vegetació d’aquest massís. Les causes aparents són l’escalfament climàtic i l’abandonament de les activitats forestals tradicionals. La publicació d’aquests resultats, l’any 2006, va ser una de les primeres a traçar la influència del canvi climàtic. Un estudi local ha esdevingut un referent mundial.

 
          UBICACIÓ: Parc de la Ciutadella, s/n       TELÈFON: 93 256 22 00       FAX: 93 319 93 12     EMAIL: museuciencies@bcn.cat           
explorar biodiversitat infinita projecció gràfiques sepkoski recerca novetat viatges naturalistes exploració naturalista en el temps exploració a petita escala patrocini museus: estadi final natura de polissó exploradors, l'ànima de l'expedició monitors 1929. Orient audiovisual escenografia antartida laboratori després de l'exploració, l'estudi avaluació de la biodiversitat l'index de biodiversitat biològica indicadors biològics què queda per explorar? crisi de la biodiversitat al planeta la biodiversitat, cosa de tots