Referències d'autoritats

San Miguel de la Cámara, Maximino

Huerta del Rey, Castella , 1887 - Cartagena , 1961
Camp d'activitat: Petrologia

Vinculació amb el Museu

Va ocupar la plaça de regent de Petrologia al Museu Martorell des de 1916 fins el 1942, en què es va traslladar a Madrid. El Museu conserva les seves col·leccions pertrogràfiques (exemplars de roques i làmines primes) producte d’estudis portats a terme a Catalunya, la major part dels quals van ser publicats pel Museu de Ciències Naturals i per l’Institut Geològic de la Diputació. La seva activitat al Museu el portà a revisar, classificar, ordenar i registrar les col·leccions de roques que hi anaven ingressant (grans blocs, col·leccions Font i Sagué, Rosals, Serradell, Acadèmia de Ciències, etc.), feina que també donà a conèixer per mitjà de publicacions.

Referències bibliogràfiques

Masriera González, A. El Museu Martorell, 125 anys de Ciències Naturals (1878-2003). Barcelona: Institut de Cultura de Barcelona - Museu de Ciències Naturals de la Ciutadella, 2006.

Cerca

Fitxes

 • Barre de Flandes y Díaz de Manso, Agustín de la

  L'any 1889 el Baró de la Barre, ministre espanyol a Colòmbia, va fer donació al Museu d'una col·lecció d'aus de Colòmbia.

 • Giner Marí, José

  La col·lecció de mol·luscs reunida per José Giner Marí, malacòleg valencià, establert a Sant Agustí, Eivissa, va ser adquirida pel Museu per compra el 1932, juntament amb 46 llibres i fulletons.

 • Juncadella Vidal-Ribas, Emili

  Promotor de l'expedició del Museu a l'Indoxina francesa el 1929, en la que va ser acompanyat per Aguilar-Amat. Recol·lector d'espècimens zoològics.

 • Masferrer i Rierola, Marià

  Ajudant del laboratori de preparació i taxidèrmia des de l'abril de 1888.