Altres noms

Marquès de Samà

Samà, Antoni de

Vilanova i la Geltrú [?] , ? - Vilanova i la Geltrú [?] , 1914
Camp d'activitat: Malacologia

Vinculació amb el Museu

L'any 1914 el Museu adquirí la col·lecció de mol·luscs marins del Marqués de Samà, recol·lectats per ell mateix a les costes catalanes (del Garraf a Calafell, i en particular de Vilanova i la Geltrú). Concretament va ser adquirida al seu germà, Juan de Samà, juntament amb trenta-quatre volums del Journal de Conchyologie.

Referències bibliogràfiques

"Adquisició per compra d'exemplars per al Museu de Ciències Naturals: compra llibres i mol·luscs a A. De Samà" [document d'arxiu], Fons documental de la Junta de Ciències Naturals, Arxiu històric del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Id0469.

Cerca

Fitxes

 • Barre de Flandes y Díaz de Manso, Agustín de la

  L'any 1889 el Baró de la Barre, ministre espanyol a Colòmbia, va fer donació al Museu d'una col·lecció d'aus de Colòmbia.

 • Giner Marí, José

  La col·lecció de mol·luscs reunida per José Giner Marí, malacòleg valencià, establert a Sant Agustí, Eivissa, va ser adquirida pel Museu per compra el 1932, juntament amb 46 llibres i fulletons.

 • Juncadella Vidal-Ribas, Emili

  Promotor de l'expedició del Museu a l'Indoxina francesa el 1929, en la que va ser acompanyat per Aguilar-Amat. Recol·lector d'espècimens zoològics.

 • Masferrer i Rierola, Marià

  Ajudant del laboratori de preparació i taxidèrmia des de l'abril de 1888.