Referències d'autoritats

Pardillo i Vaquer, Francesc

Castelló de la Plana , 1884 - Barcelona , 1955
Camp d'activitat: Mineralogia

Vinculació amb el Museu

Dedicà la seva vida científica a l’estudi dels cristalls i a la mineralogia i va publicar nombrosos treballs de gran qualitat, alguns dedicats a minerals de Catalunya, que donà a conèixer a ‘Treballs del Museu de Ciències Naturals’. Va dirigir diverses tesis doctorals entre les quals destaca, per la seva relació amb el Museu, la de Soriano Garcés sobre minerals pesants de sorres de Galícia, publicada per la Junta de Ciències Naturals, de la qual Pardillo fou secretari. A més va formar part de la plantilla del Museu Martorell com a conservador i més tard com a director fins a la seva jubilació (de 1916 a 1954). El Museu li deu l’adquisició d’instrumental científic per als treballs de recerca de les seccions de Mineralogia i Petrologia.

Referències bibliogràfiques

Masriera González, A. El Museu Martorell, 125 anys de Ciències Naturals (1878-2003). Barcelona: Institut de Cultura de Barcelona - Museu de Ciències Naturals de la Ciutadella, 2006.

Cerca

Fitxes

 • Barre de Flandes y Díaz de Manso, Agustín de la

  L'any 1889 el Baró de la Barre, ministre espanyol a Colòmbia, va fer donació al Museu d'una col·lecció d'aus de Colòmbia.

 • Giner Marí, José

  La col·lecció de mol·luscs reunida per José Giner Marí, malacòleg valencià, establert a Sant Agustí, Eivissa, va ser adquirida pel Museu per compra el 1932, juntament amb 46 llibres i fulletons.

 • Juncadella Vidal-Ribas, Emili

  Promotor de l'expedició del Museu a l'Indoxina francesa el 1929, en la que va ser acompanyat per Aguilar-Amat. Recol·lector d'espècimens zoològics.

 • Masferrer i Rierola, Marià

  Ajudant del laboratori de preparació i taxidèrmia des de l'abril de 1888.