CANTIC

Pardillo, Francisco, 1884-1955

Catàlog d'Autoritats CSIC

Pardillo Vaquer, Francisco

Pardillo i Vaquer, Francesc

Castelló de la Plana , 1884 - Barcelona , 1955
Camp d'activitat: Mineralogia

Vinculació amb el Museu

Dedicà la seva vida científica a l’estudi dels cristalls i a la mineralogia i va publicar nombrosos treballs de gran qualitat, alguns dedicats a minerals de Catalunya, que donà a conèixer a ‘Treballs del Museu de Ciències Naturals’. Va dirigir diverses tesis doctorals entre les quals destaca, per la seva relació amb el Museu, la de Soriano Garcés sobre minerals pesants de sorres de Galícia, publicada per la Junta de Ciències Naturals, de la qual Pardillo fou secretari. A més va formar part de la plantilla del Museu Martorell com a conservador i més tard com a director fins a la seva jubilació (de 1916 a 1954). El Museu li deu l’adquisició d’instrumental científic per als treballs de recerca de les seccions de Mineralogia i Petrologia.

Referències bibliogràfiques

Masriera González, A. El Museu Martorell, 125 anys de Ciències Naturals (1878-2003). Barcelona: Institut de Cultura de Barcelona - Museu de Ciències Naturals de la Ciutadella, 2006.

Cerca

Fitxes

 • Barre de Flandes y Díaz de Manso, Agustín de la

  L'any 1889 el Baró de la Barre, ministre espanyol a Colòmbia, va fer donació al Museu d'una col·lecció d'aus de Colòmbia.

 • Giner Marí, José

  La col·lecció de mol·luscs reunida per José Giner Marí, malacòleg valencià, establert a Sant Agustí, Eivissa, va ser adquirida pel Museu per compra el 1932, juntament amb 46 llibres i fulletons.

 • Almera i Comas, Jaume

  La relació del Museu Martorell amb el Dr. Almera s’inicià a la Junta de Ciències Naturals, de la qual Almera formà part com a vocal des de 1893. El Dr. Faura i Sans el va substituir en la confecció del Mapa Geològic i Topogràfic de Catalunya de la província de Barcelona, les col·leccions del qual van arribar, a partir de 1918, al Museu Martorell quan se’n feu càrrec el Dr. Faura.

 • Faura i Sans, Marià

  A partir de 1917 s’encarrega de la direcció del Servei del Mapa Geològic de Catalunya, la qual cosa el relacionà directament amb el Museu Martorell i el Museu de Catalunya quan la Mancomunitat va passar aquest servei a la Junta de Ciències Naturals. De 1919 a 1921 fou regent de Paleontologia del Museu de Ciències Naturals, regència que es va desvincular del mapa el 1923 i de la qual es va fer càrrec el Dr. Marcet Riba. El Museu Martorell conserva exemplars procedents de la confecció del Mapa Geològic i fòssils recol·lectats durant algunes de les seves excavacions, com l’Elephas de Pedralbes.