Martínez de la Escalera y Goróstegui, Fernando

Villaviciosa de Odón, Madrid , 20/06/1895 - ? , 07/11/1988
Camp d'activitat: Zoologia

Vinculació amb el Museu

Va acompanyar al seu pare a l'expedició a la Guinea Equatorial el 1919, finançada pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona, va participar en la recol·lecció i en la preparació del material.

Notes històriques/biogràfiques

Fill de Manuel Martínez de la Escalera y Pérez de Rozas, va participar en nombroses expedicions com les patrocinades per la Sociedad Española de Història Natural i diversos museus de ciències. Va treballar com a preparador al Museu Nacional de Ciències Naturals- CSIC.

Referències bibliogràfiques

Arxiu MCNB.

Garcia Franquesa, E. Masó Ros, G. & Uribe Porta, F., 2011 Martínez de la Escalera en las colecciones del Museo de Ciencias Naturales de Barcelona. La expedición a Guinea Ecuatorial de 1919. En: Al encuentro del naturalista Manuel Martínez de la Escalera (1867-1949). Monografías. Carolina Martín e Isabel Izquierdo Moya (eds.). 2011. Museo Nacional de Ciencias Naturales. CSIC. Madrid.

Martín Albadalejo, C. & Izquierdo Moya, I. (eds.), 2011: Al encuentro del naturalista Manuel Martínez de la Escalera (1867-1949). Monografías del Museo Nacional de Ciencias Naturales, MNCN-CSIC, nº 25. Madrid.

Cerca

Fitxes

 • Barre de Flandes y Díaz de Manso, Agustín de la

  L'any 1889 el Baró de la Barre, ministre espanyol a Colòmbia, va fer donació al Museu d'una col·lecció d'aus de Colòmbia.

 • Giner Marí, José

  La col·lecció de mol·luscs reunida per José Giner Marí, malacòleg valencià, establert a Sant Agustí, Eivissa, va ser adquirida pel Museu per compra el 1932, juntament amb 46 llibres i fulletons.

 • Almera i Comas, Jaume

  La relació del Museu Martorell amb el Dr. Almera s’inicià a la Junta de Ciències Naturals, de la qual Almera formà part com a vocal des de 1893. El Dr. Faura i Sans el va substituir en la confecció del Mapa Geològic i Topogràfic de Catalunya de la província de Barcelona, les col·leccions del qual van arribar, a partir de 1918, al Museu Martorell quan se’n feu càrrec el Dr. Faura.

 • Faura i Sans, Marià

  A partir de 1917 s’encarrega de la direcció del Servei del Mapa Geològic de Catalunya, la qual cosa el relacionà directament amb el Museu Martorell i el Museu de Catalunya quan la Mancomunitat va passar aquest servei a la Junta de Ciències Naturals. De 1919 a 1921 fou regent de Paleontologia del Museu de Ciències Naturals, regència que es va desvincular del mapa el 1923 i de la qual es va fer càrrec el Dr. Marcet Riba. El Museu Martorell conserva exemplars procedents de la confecció del Mapa Geològic i fòssils recol·lectats durant algunes de les seves excavacions, com l’Elephas de Pedralbes.