El projecte Protagonistes obeeix a diverses motivacions. La primera és una raó de servei: la voluntat de proporcionar informació d’interès històric sobre la vinculació que han tingut amb el Museu les persones que hi han treballat o que han contribuït a incrementar els seus fons de col·leccions. També les institucions que hi han col·laborat.

La informació sobre agents actius en la història del Museu no només té valor històric o sociològic, sinó que també contribueix directament a una millor documentació i, per consegüent, a una més gran utilitat de les col·leccions científiques. Es tracta de suscitar una socialització interdisciplinària del coneixement del Museu.

La segona motivació per desenvolupar el projecte Protagonistes és convidar els usuaris d’aquestes pàgines web a reparar les mancances que observin a l’hora d’identificar la personalitat i de descriure la col·laboració proporcionada al Museu per part de les persones i institucions considerades. Poden ajudar així mateix  a completar la llista de noms i vinculacions.

Finalment, aquestes pàgines són també una radiografia de com s’ha anat construint el Museu. 

Tornar

Cerca

Fitxes

 • Barre de Flandes y Díaz de Manso, Agustín de la

  L'any 1889 el Baró de la Barre, ministre espanyol a Colòmbia, va fer donació al Museu d'una col·lecció d'aus de Colòmbia.

 • Bech i Taberner, Miquel

  La col·lecció malacològica reunida per Miquel Bech va ser donada al museu per part de la seva vídua Francesca Pipó, l'any 2008. Miquel Bech va ser durant molts anys un actiu col·laborador del museu.

 • Bofill i Poch, Artur

  Exercí de director del Museu Martorell entre 1891 i 1920. En jubilar-se del càrrec, cedí les seves col·leccions personals al Museu, i continuà desenvolupant la seva activitat científica com a regent de la secció de malacologia.

 • Giner Marí, José

  La col·lecció de mol·luscs reunida per José Giner Marí, malacòleg valencià, establert a Sant Agustí, Eivissa, va ser adquirida pel Museu per compra el 1932, juntament amb 46 llibres i fulletons.