El projecte Protagonistes obeeix a diverses motivacions. La primera és una raó de servei: la voluntat de proporcionar informació d’interès històric sobre la vinculació que han tingut amb el Museu les persones que hi han treballat o que han contribuït a incrementar els seus fons de col·leccions. També les institucions que hi han col·laborat.

La informació sobre agents actius en la història del Museu no només té valor històric o sociològic, sinó que també contribueix directament a una millor documentació i, per consegüent, a una més gran utilitat de les col·leccions científiques. Es tracta de suscitar una socialització interdisciplinària del coneixement del Museu.

La segona motivació per desenvolupar el projecte Protagonistes és convidar els usuaris d’aquestes pàgines web a reparar les mancances que observin a l’hora d’identificar la personalitat i de descriure la col·laboració proporcionada al Museu per part de les persones i institucions considerades. Poden ajudar així mateix  a completar la llista de noms i vinculacions.

Finalment, aquestes pàgines són també una radiografia de com s’ha anat construint el Museu. 

Tornar

Cerca

Fitxes