Pomatias bolosianum

Salvañá, J. M., 1888. Contribución a la fauna malacológica de lo Pirineos Catalanes ó sea descripción de la comarca de Olot en relación con la fáunula malacológica local y monografía de los moluscos terrestres y fluviátiles de aquel territorio. Anales de la Sociedad Española de Historia Natural, 17: 1–58. [p. 44].

Localitat tipus

“Salt del Sallent, Santa Magdalena, Puigsacáu, la sierra del Corp y Finestras; encontrándose también en Costabona”.  La localitat tipus s’ha restringit a “Santa Magdalena” perquè es correspon amb la localitat de recol·lecció del lectotip.

Aclariments toponímics

Salt de Sallent [salt d’aigua a Sant Privat d'en Bas, municipi de la Vall d'en Bas, la Garrotxa], Santa Magdalena [Santa Magdalena del Mont, santuari al municipi de la Vall d’en Bas, la Garrotxa], Puigsacau [massís del Puigsacalm, entre les comarques de la Garrotxa i Osona], la serra del Corp [Corb, comarca de la Garrotxa] i de Finestras [Finestres, municipi de Sant Aniol de Finestres, la Garrotxa] i Costabona [pic de Costabona, entre el municipi de Setcases i França].

Tipus

Lectotip: Museu de Ciències Naturals (Zoologia) de Barcelona, MZB 80–0403 (“Santa Magdalena de Puigsacalm” [o del Mont], conquilla, antiga col·lecció Bofill).  

Estatus taxonòmic actual

Cochlostoma martorelli (Bourguignat, 1880)

A. Martínez-Ortí & F. Uribe (2008).  Els exemplars tipus de les col·leccions malacològiques del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i del Museu Valencià d'Història Natural. Arxius de Miscel·lània Zoològica, 6:1-156. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/Icon_External_Link.png [p. 105]

Cerca

Fitxes

 • Tychobythinus muntani

   

  Besuchet, 1974. Les Psélaphides cavernicoles de l’Espagne (Coleoptera Pselaphidae). Miscelánea Zoológica, 3 (4): 41-69.

 • Moitessieria collellensis

  Corbella Alonso,J.; Alba,D.M.; Tarruella Ruestes,A.; Prats Pi,Ll. & Guillén Mestre,G., 2006. Dues noves espècies del gènere Moitessieria Bourguignat, 1863 (Neotaenioglossa: Rissooidea: Moitessieriidae) de la Font d'en Collell (Albanyà, l'Alt Empordà, Catalunya, Espanya). Spira 2(2): 71-111. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/Icon_External_Link.png [p:76-78: 83-87; figs. 1, 3-7].

 • Geopselaphus espanoli

   

  Besuchet, 1969. Geopselaphus d’Espagne nouveaux ou peu connus (Col. Pselaphidae). Mitteilungen der Schweizerischen Entomologischen Gesellschaft, 42 (1-2): 96-105.

 • Spiralix (Burgosia) mieraensis

  Quiñonero-Salgado, S.; Ruiz-Cobo, J. & Rolán, E., 2017. Three new species of Spiralix (Burgosia) (Gastropoda, Moitessieriidae) from the northern Iberian Peninsula. Iberus, 35(1): 59-70 [p. 66].