Els espècimens reconeguts com a tipus són la representació material de nous tàxons descrits seguint la metodologia científica. Aquests testimonis materials de noves espècies o subespècies proporcionen un exemple paradigmàtic del procediment científic atès que les proves de la recerca queden disponibles per ser revisades, sigui per confirmar i ampliar resultats o per opinar-hi fonamentadament en contra.
 
Els museus d’història natural es constitueixen en una infraestructura de recerca que garanteix al màxim la transparència de les investigacions i la reutilització dels recursos. Espècimens tipus és un projecte que combina l’activitat de gestió de col·leccions i el procés científic de descriure nous elements de la diversitat biològica, espècies o subespècies, en general.
 

Simultàniament a la publicació en aquest web s’estan publicant els catàlegs formals d’exemplars tipus del Museu de Ciències Naturals de Barcelona a la revista Arxius de Miscel·lània Zoològica, editada pel Museu i font principal d’informació que nodreix els continguts d’aquest projecte web. L’objectiu final és que tots els espècimens tipus del Museu estiguin documentats i visibles aquí.

Cerca

Fitxes

 • Haptoderus lesourdi vasconicus

   

  Aubry, 1963. Description d’une sous-espèce nouvelle d’Haptoderus lesourdi Jeannel. Actes de la Société Linnéenne de Bordeaux, 100: 159.

 • Nanophyes marmoratus ab. espagnoli

  Compte, 1964. Las especies ibéricas de Nanophyes (Curculionidae). Boletín de la Real Sociedad Española de Historia Natural (serie biología), 62 (3): 293-331.

 • Carabus (Chrysocarabus) rutilans jeannei

   

  Lassalle & Pham, 1981. Description d’une race ibérique de Carabus (Chrysocarabus) rutilans. L’Entomologiste, 37 (6): 234-240.

 • Troglorrhynchus gridellii bonretorni

   

  Español, 1952. Coleópteros cavernícolas del macizo de la Musara (provincia Tarragona). Speleon, 3 (4): 197-203.