Els espècimens reconeguts com a tipus són la representació material de nous tàxons descrits seguint la metodologia científica. Aquests testimonis materials de noves espècies o subespècies proporcionen un exemple paradigmàtic del procediment científic atès que les proves de la recerca queden disponibles per ser revisades, sigui per confirmar i ampliar resultats o per opinar-hi fonamentadament en contra.
 
Els museus d’història natural es constitueixen en una infraestructura de recerca que garanteix al màxim la transparència de les investigacions i la reutilització dels recursos. Espècimens tipus és un projecte que combina l’activitat de gestió de col·leccions i el procés científic de descriure nous elements de la diversitat biològica, espècies o subespècies, en general.
 

Simultàniament a la publicació en aquest web s’estan publicant els catàlegs formals d’exemplars tipus del Museu de Ciències Naturals de Barcelona a la revista Arxius de Miscel·lània Zoològica, editada pel Museu i font principal d’informació que nodreix els continguts d’aquest projecte web. L’objectiu final és que tots els espècimens tipus del Museu estiguin documentats i visibles aquí.

Cerca

Fitxes

 • Acupalpus (Balius) boops

   

  Sahlberg, J. R., 1900. In Reitter, 1900. Bestimmungs-Tabelle der europäischen Coleopteren. XLI Heft. Carabidae. Abtheilung: Harpalini und Licinini. Verlag des Verfassers. Brünn. [p. 140].

 • Troglorrhynchus zariquieyi

   

  Clermont, J., 1949. In: Español, F., 1949. Dos nuevos Troglorrhynchus ibéricos (Col. Curculionidae). EOS, 25 (1-2): 7-13.

 • Nanophyes marmoratus ab. geminatus

   

  Compte, 1964. Las especies ibéricas de Nanophyes (Curculionidae). Boletín de la Real Sociedad Española de Historia Natural (serie biología), 62 (3): 293-331.

 • Clada denticornis insularis

   

  Israelson, 1974. New or poorly known Anobiidae from the Canarian Islands, with keys (Col.). Miscel·lania Zoologica, 3(4): 71-89.