Els espècimens reconeguts com a tipus són la representació material de nous tàxons descrits seguint la metodologia científica. Aquests testimonis materials de noves espècies o subespècies proporcionen un exemple paradigmàtic del procediment científic atès que les proves de la recerca queden disponibles per ser revisades, sigui per confirmar i ampliar resultats o per opinar-hi fonamentadament en contra.
 
Els museus d’història natural es constitueixen en una infraestructura de recerca que garanteix al màxim la transparència de les investigacions i la reutilització dels recursos. Espècimens tipus és un projecte que combina l’activitat de gestió de col·leccions i el procés científic de descriure nous elements de la diversitat biològica, espècies o subespècies, en general.
 

Simultàniament a la publicació en aquest web s’estan publicant els catàlegs formals d’exemplars tipus del Museu de Ciències Naturals de Barcelona a la revista Arxius de Miscel·lània Zoològica, editada pel Museu i font principal d’informació que nodreix els continguts d’aquest projecte web. L’objectiu final és que tots els espècimens tipus del Museu estiguin documentats i visibles aquí.

Cerca

Fitxes

 • Seminolus espanoli

   

  Fiori, G., 1960. I birridi spagnoli del Museo di Barcelona. VI Contributo alla conoscenza della famiglia Byrrhidae (Coleóptera). Miscelánea Zoológica, 1 (3): 99-108.

 • Coelositona ribesi

   

  González, 1971. Contribución al conocimiento de los curculiónidos del Mediterráneo Occidental X. Una nueva Sitona Germar Ibérica. Miscelánea Zoológica, 3 (1): 53-56.

 • Thorectes castillanus

   

  López-Colón, 1985. Contribución al conocimiento del género Thorectes Mulsant. VI. Las especies de la provincia de Madrid (Coleoptera, Geotrupidae). Nouv. Rev. Ent. (NS), 2(2). 221-225.

 • Leanobium fauveli

   

  Español, 1972. Notas sobre anóbidos. LIX.— Sobre un nuevo Xyletininae de la Isla de la Lealtad (Melanesia) procedente de la colección Fauvel. Nouv. Rev. Ent., 2: 253-260.