¡Atención! Este sitio usa cookies

Esta web utiliza cookies propias y de terceros, para mejorar tu experiencia y recopilar información estadística. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Saber más

Acepto

WIKICOLLECTA: busca y participa

WikiCollecta és un espai on el Museu mostra projectes singulars relacionats amb les col·leccions, alhora ques’obre la porta a la col·laboració dels visitants.

Disposar de dades de qualitat sobre els sistemes naturals és un objectiu del Museu que s’assumeix en nom de la comunitat que li dóna suport. Per gestionar aquest coneixement,es poden sumar les capacitats tècniques i científiques del propi museu amb les aportades per naturalistes i professionals de la recerca o per persones dipositàries d’alguna informació útil als nostres propòsits. El suport social al Museu no s’esgota en forma de finançament econòmic sinó que hi ha espai per a una més variada i personal contribució.

WikiCollecta focalitza l’ús de tecnologies interactives de la comunicació. Preferentment les aplicacions que impulsen la circulació de dades en els dos sentits entre les persones que s’interessen pel museu i el col·lectiu professional d’aquest.

Amb la publicació del web WikiCollecta, el Museu adquireix el compromís de proporcionar informació que aprofundeix en el coneixement de les col·leccions i de la seva aplicació a estudis científics, tècnics, projectes divulgatius o a satisfer una simple curiositat sobre el patrimoni del Museu.El canal de comunicació creat permet que les persones que el consulten puguin comunicar la detecció d’errors, ampliar dades, suggerir hipòtesis per interpretar resultats, etc. A la fi, el benefici és per a tothom en la mesura que el Museu com a servei públic millora les seves funcions.

La ciència naturalment interessa i preocupa però en aquest cas, a la WikiCollecta, també s’ocupa a la pròpia societat.Per col·laborar pots identificar-te puntualment per a cada comentari que vulguis aportar o registrar-te en la pròpia web com a usuari de WikiCollecta. En el segon cas et permet un accés identificat vàlid per a tots els comentaris que vulguis fer-nos saber en cada sessió.