CANTIC

Vilarrúbia, Joaquim, 1902-1987

Vilarrúbia i Garet, Joaquim

Torrellebreta , 13/09/1902 - Torrellebreta , 1987
Camp d'activitat: Entomologia

Vinculació amb el Museu

Del 1932 al 1957 fou recol·lector i, més tard, conservador d’artròpodes del Museu de Zoologia de Barcelona.

Notes històriques/biogràfiques

Entomòleg i lepideroptòleg. Autor de diversos articles de divulgació científica i col·laborador de la revista Ausa i del llibre "Els nostres insectes". En reconeixement al seu treball, li fou concedit el Premi Creu de Sant Jordi l'any 1986. La seva col·leccio científica es conserva a la seva casa pairal Torrellebreta a Malla.

Cerca

Fitxes

 • Barre de Flandes y Díaz de Manso, Agustín de la

  L'any 1889 el Baró de la Barre, ministre espanyol a Colòmbia, va fer donació al Museu d'una col·lecció d'aus de Colòmbia.

 • Bech i Taberner, Miquel

  La col·lecció malacològica reunida per Miquel Bech va ser donada al museu per part de la seva vídua Francesca Pipó, l'any 2008. Miquel Bech va ser durant molts anys un actiu col·laborador del museu.

 • Bofill i Poch, Artur

  Exercí de director del Museu Martorell entre 1891 i 1920. En jubilar-se del càrrec, cedí les seves col·leccions personals al Museu, i continuà desenvolupant la seva activitat científica com a regent de la secció de malacologia.

 • Giner Marí, José

  La col·lecció de mol·luscs reunida per José Giner Marí, malacòleg valencià, establert a Sant Agustí, Eivissa, va ser adquirida pel Museu per compra el 1932, juntament amb 46 llibres i fulletons.