Martorell i Peña, Manuel

? , ? - Barcelona , 1890
Camp d'activitat: Entomologia

Vinculació amb el Museu

Germà de Francesc Martorell i director del Museu en el moment de la seva inauguració el 1882 i fins la seva mort, el 1890. El 1901, Teresa Poch, vídua de Martorell, donà oficialment a l'Ajuntament de Barcelona, la col·lecció del seu difunt marit, tot i que les col·leccions ja estava dipositades al Museu.

Notes històriques/biogràfiques

En col·laboració amb el seu cosí i eminent entomòleg Miquel Cuní i Martorell (1827-1902) publicà el Catálogo de los coleópteros observados en Cataluña (1876).

Referències bibliogràfiques

"Donatiu efectuat per Teresa Poch, consistent en una col·lecció d'insectes que va pertànyer al marit d'ella, Manuel Martorell i Peña" [document d'arxiu], Arxiu Històric del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Fons: Junta de de Ciències Naturals. id0404.

Cerca

Fitxes

 • Barre de Flandes y Díaz de Manso, Agustín de la

  L'any 1889 el Baró de la Barre, ministre espanyol a Colòmbia, va fer donació al Museu d'una col·lecció d'aus de Colòmbia.

 • Bech i Taberner, Miquel

  La col·lecció malacològica reunida per Miquel Bech va ser donada al museu per part de la seva vídua Francesca Pipó, l'any 2008. Miquel Bech va ser durant molts anys un actiu col·laborador del museu.

 • Bofill i Poch, Artur

  Exercí de director del Museu Martorell entre 1891 i 1920. En jubilar-se del càrrec, cedí les seves col·leccions personals al Museu, i continuà desenvolupant la seva activitat científica com a regent de la secció de malacologia.

 • Giner Marí, José

  La col·lecció de mol·luscs reunida per José Giner Marí, malacòleg valencià, establert a Sant Agustí, Eivissa, va ser adquirida pel Museu per compra el 1932, juntament amb 46 llibres i fulletons.