Fotografía a 3/4 de Manuel Martínez de la Escalera, tomada en torno a 1900
Manuel Martínez de la Escalera

CANTIC

Martínez de la Escalera, Manuel

Martínez de la Escalera y Pérez de Rozas, Manuel

Sant Sebastià , 18/12/1867 - Tànger, Marroc , 1949
Camp d'activitat: Zoologia | Entomologia

Vinculació amb el Museu

Director de l'expedició a Guinea Equatorial 1919. Per tal de finançar l'expedició demanà al Museu, a través de Josep Maluquer, si estava disposat a adquirir les col·leccions que reunissin. L'expedició comptà amb el finanaçment del Marquès de Comillas que, a través de la Companyia Transatlàntica, dóna de franc els bitllets del passatge als naturalistes expedicionaris del museu. 

Referències bibliogràfiques

Martín Albaladejo, Carolina; Izquierdo Moya Isabel (eds.). Al Encuentro del naturalista Manuel Martínez de la Escalera (1867-1949). Madrid: Museo Nacional de Ciencias Naturales - CSIC, 2011.

"Expedició 1919 a Guinea espanyola (Àfrica). 1919-1920" [document d'arxiu], Arxiu Històric del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Fons: Junta de de Ciències Naturals. id1203.

"Exploracions Golf de Guinea. 1915-1925" [document d'arxiu], Arxiu Històric del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Fons: Junta de de Ciències Naturals. Id1409.

Cerca

Fitxes

 • Barre de Flandes y Díaz de Manso, Agustín de la

  L'any 1889 el Baró de la Barre, ministre espanyol a Colòmbia, va fer donació al Museu d'una col·lecció d'aus de Colòmbia.

 • Bech i Taberner, Miquel

  La col·lecció malacològica reunida per Miquel Bech va ser donada al museu per part de la seva vídua Francesca Pipó, l'any 2008. Miquel Bech va ser durant molts anys un actiu col·laborador del museu.

 • Bofill i Poch, Artur

  Exercí de director del Museu Martorell entre 1891 i 1920. En jubilar-se del càrrec, cedí les seves col·leccions personals al Museu, i continuà desenvolupant la seva activitat científica com a regent de la secció de malacologia.

 • Giner Marí, José

  La col·lecció de mol·luscs reunida per José Giner Marí, malacòleg valencià, establert a Sant Agustí, Eivissa, va ser adquirida pel Museu per compra el 1932, juntament amb 46 llibres i fulletons.