Els espècimens reconeguts com a tipus són la representació material de nous tàxons descrits seguint la metodologia científica. Aquests testimonis materials de noves espècies o subespècies proporcionen un exemple paradigmàtic del procediment científic atès que les proves de la recerca queden disponibles per ser revisades, sigui per confirmar i ampliar resultats o per opinar-hi fonamentadament en contra.
 
Els museus d’història natural es constitueixen en una infraestructura de recerca que garanteix al màxim la transparència de les investigacions i la reutilització dels recursos. Espècimens tipus és un projecte que combina l’activitat de gestió de col·leccions i el procés científic de descriure nous elements de la diversitat biològica, espècies o subespècies, en general.
 

Simultàniament a la publicació en aquest web s’estan publicant els catàlegs formals d’exemplars tipus del Museu de Ciències Naturals de Barcelona a la revista Arxius de Miscel·lània Zoològica, editada pel Museu i font principal d’informació que nodreix els continguts d’aquest projecte web. L’objectiu final és que tots els espècimens tipus del Museu estiguin documentats i visibles aquí.

Cerca

Fitxes

 • Stenoria apicalis catalonica

   

  Pardo Alcaide, 1958. Analectas entomológicas. VII. Los Sitarini de la Península Ibérica (Col. Meloidae). Graellsia, 13-22.

 • Moitessieria garrotxaensis

   Quiñonero-Salgado, S. & Rolán, E., 2017. Two new species of the genus Moitessieria (Gastropoda, Moitessieriidae) from Spain. Iberus, 35(2): 115-121 [p.118].

   

 • Henicopus (Parahennicopus) lagari

   

  Pardo Alcaide, 1966. Notas sobre Dasytidae Ibero-Mauritanos (Coleoptera). Graellsia, 22: 177-189.

 • Rhamna bremeri

   

  Español & Viñolas, 1995. Anobiidae del Africa Austral (Coleoptera, Bostrychoidea). 9 nota: Subfamilia Trichoryninae, géneros Mesocoelopus Jacquelin du Val, 1860, Mesothes Mulsant & Rey, 1864, Rhamna Peyerimhoff, 1912. Miscel·lania Zoologica, 17 (1993-1994): 159-172.