¡Atenció! Aquest web fa servir cookies.

Aquest web utiliza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística. Si continues navegant, considerem que n'acceptes l'ús. Més informació

Accepto

Consulta i col·labora

Consulta projectes de col·leccions del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Cerca d’informació específica des de la primera pàgina de cada projecte.

Col·labora amb els departaments de col·leccions del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Pots deixar comentaris sobre el web, afegir informació, corregir dades o fer suggeriments des de qualsevol de les pàgines de continguts.

Espècimens tipus

 • Vitrea gasulli

  Vitrea gasulli

  Riedel, A. & Paul, Ch. R. C., 1977. Eine neue Vitrea art aus der Balearischen insel Ibiza. Boletín de la Sociedad de Historia Natural de Baleares, 22: 54–60.

   

 • Chondrina kobeltoides

  Chondrina kobeltoides

  Gittenberger, E., 1973. Beiträge zur kenntnis der Pupillacea III. Chondrininae. Zoologische Verhandelingen, 127: 1–267. [p. 175, figs. 91–94].

Protagonistes

 • Antiga i Suñer, Pere

  Quan el 1888 el Col·legi Antiga va tancar definitivament, la Junta de Ciències Naturals va adquirí la col·lecció. A banda d'aquesta compra, el 1883 el museu havia ja rebut per donatiu de Pere Antiga una petita col·lecció d'aus dissecades. Pel que fa a la col·lecció de crustacis, Pere Antiga en cedí una part al Museu el 1885, tot i que la majoria anaren a parar a l'estranger, al Museu d'Història Natural de Madrid (400 “espècies”) i al de l'Institut de Barcelona. Les seves importants col·leccions entomològiques, en particular d'himenòpters, ingressaren al Museu a través de la col·lecció de Josep M. Bofill i Pichot, amb qui col·laborava en la publicació del catàleg d'himenòpters de Catalunya l'any de la seva mort.

 • Vidal i Carreras, Lluís Marià

  Com a resultat del seu treball de camp va formar un a important i nombrosa col·lecció geològica integrada per fòssils, minerals i roques a més d’objectes prehistòrics, la qual va donar a la Junta de Ciències Naturals i va ser dipositada al Museu Martorell.

Twitter

RT @FECYT_Ciencia: Las redes sociales y los videos ya son las primeras vías de información científica para los españoles, por encima de dig…

by MCNB 🐋

RT @FECYT_Ciencia: Casi 14% de los españoles visitó un museo de ciencia y tecnología en el último año. Casi un 20% en jóvenes 15 a 24 años.…

by MCNB 🐋