¡Atenció! Aquest web fa servir cookies.

Aquest web utiliza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística. Si continues navegant, considerem que n'acceptes l'ús. Més informació

Accepto

Consulta i col·labora

Consulta projectes de col·leccions del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Cerca d’informació específica des de la primera pàgina de cada projecte.

Col·labora amb els departaments de col·leccions del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Pots deixar comentaris sobre el web, afegir informació, corregir dades o fer suggeriments des de qualsevol de les pàgines de continguts.

Espècimens tipus

 • Pupa longini

  Pupa longini

  Fagot, P., 1906. Moluscos. In: Navás, L. Notas zoológicas XII. Novedades zoológicas de Aragón. Boletín de la Sociedad Aragonesa de Ciencias Naturales, 5: 199–213. [p. 201].

   

 • Helicella (Xeroplexa) frater pobrensis

  Helicella (Xeroplexa) frater pobrensis

  Gasull, L., 1963. Descripción de unas nuevas formas del género Helicella (Xeroplexa) de Baleares. Boletín de la Sociedad de Historia Natural de Baleares, 9: 83–92. [p. 88].

Protagonistes

 • Bolívar y Pieltain, Cándido

  Recol·lector i determinador d'espècimens zoològics de la col·lecció.

 • Aguilar-Amat i Banús, Joan Baptista d'

  El 1918, essent naturalista agregat del Museu, va fer donació de la seva col·lecció malacològica personal, juntament amb una modesta col·lecció de petits mamífers. El 1920 va succeí a Artur Bofill i Poch com a director del Museu de Biologia, i el 1929, com a regent de malacologia. Al llarg de la seva vinculació al Museu, va participar en nombroses campanyes de recol·lecció arreu de Catalunya, al nord d'Àfrica i a l'Indoxina francesa. La seva intensa activitat de reordenació i determinació d'espècimens queda reflectida en les nombroses etiquetes que reporten la seva cal·ligrafia.

Twitter