¡Atenció! Aquest web fa servir cookies.

Aquest web utiliza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística. Si continues navegant, considerem que n'acceptes l'ús. Més informació

Accepto

Consulta i col·labora

Consulta projectes de col·leccions del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Cerca d’informació específica des de la primera pàgina de cada projecte.

Col·labora amb els departaments de col·leccions del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Pots deixar comentaris sobre el web, afegir informació, corregir dades o fer suggeriments des de qualsevol de les pàgines de continguts.

Espècimens tipus

 • Pupa tarraconensis

  Pupa tarraconensis

  Fagot, P., 1887–1888. Contribuciones a la fauna malacológica de Aragón. Catálogo razonado de los Moluscos del Valle del Éssera. Crónica Científica, 10–11: 345–484, 31–198. [p. 129].

   

 • Brachylaima mascomai

  Gracenea,M. & González-Moreno,O., 2002. Life Cycle of Brachylaima mascomai n.sp. (Trematoda: Brachylaimidae), a Parasite of Rats in the Llobregat Delta (Spain). Journal of Parasitology, 88(1): 124–133.

Protagonistes

 • San Miguel de la Cámara, Maximino

  Va ocupar la plaça de regent de Petrologia al Museu Martorell des de 1916 fins el 1942, en què es va traslladar a Madrid. El Museu conserva les seves col·leccions pertrogràfiques (exemplars de roques i làmines primes) producte d’estudis portats a terme a Catalunya, la major part dels quals van ser publicats pel Museu de Ciències Naturals i per l’Institut Geològic de la Diputació. La seva activitat al Museu el portà a revisar, classificar, ordenar i registrar les col·leccions de roques que hi anaven ingressant (grans blocs, col·leccions Font i Sagué, Rosals, Serradell, Acadèmia de Ciències, etc.), feina que també donà a conèixer per mitjà de publicacions.

 • Vidal i Carreras, Lluís Marià

  Com a resultat del seu treball de camp va formar un a important i nombrosa col·lecció geològica integrada per fòssils, minerals i roques a més d’objectes prehistòrics, la qual va donar a la Junta de Ciències Naturals i va ser dipositada al Museu Martorell.

Twitter